King George Cafe

Vrijdagavond start voor het eerst in België ‘The Voice Senior’ op VTM: een talentenshow voor zingende zestig plussers. King George Café fungeert in alle afleveringen als ‘break out café’ waar alle kandidaten met hun familie door presentatrice An Lemmens worden geinterviewd voor ze het podium opgaan. De opnames vonden al begin oktober in Sint-Niklaas plaats.

Na de gewone ‘The Voice’ en ‘The Voice Kids’ maakten we in december kennis met ‘The Voice Senior’. King George Café uit Sint-Niklaas werd door productiehuis Endemol gekozen als locatie voor alle gesprekken naast het podium. Zowel het terras, het café als de eventzaal van King George Café werden door de productie omgebouwd om het geheel in een “Voice-bad” te hullen. Liesbeth van Wachbeke van King George Café: “Uiteraard zijn we enorm verheugd dat een productie als The Voice voor onze locatie in het Waasland koos uit het brede aanbod die er is in grootsteden. Endemol was vooral het originele interieur genegen – onze award als één van de mooiste cafés ter wereld vorig jaar zal er zeker voor iets tussenzitten.”

Opnames in cijfers
Maar liefst 70 kandidaten met gemiddeld 2 of 3 familieleden werden op één opnamedag van 7 tot 22u uitgenodigd in King George Café voor een interview, jamsessie of zang samen met VTM gezicht Ann Lemmens. Maar liefst 4 cameraploegen met elk een geluidsman en regisseur filmden non-stop gesprekken met de kandidaten. An Lemmens moest met andere woorden 70 kandidaten op één dag informeren naar hun talent en ambities – altijd met een smile. De opnames vonden plaats op maandag 8 oktober – het King George Café was toen gesloten voor het publiek. Zondag 7 oktober was een crew van 6 mensen een hele dag in de weer om het gehele café, terras en event hall om te bouwen tot een originele televisie studio met heel veel verlichting, bekabeling, geluid en camera’s.

Must see
“Alle kandidaten werden met een oud volkswagen busje voor de deur afgezet waarna ze via een rode loper ons café binnenliepen,” legt Liesbeth uit. “Er is hier die dag heel veel gezongen, gelachen en zelfs geweend. Ik kan je alvast vertellen dat er heel wat kleurrijke figuren de revue passeren en dat ‘The Voice Senior’ zeker een must see wordt met King George Café in een glansrijke bijrol.”

Wens je zelf iets in het cafe te organiseren?

Contacteer ons

×